BLOG – BerdiaLOG?


MAAF - gambar hiasan. hehe...

MAAF - gambar hiasan. hehe...

Mr.X : Assalamualaikum bro, ape kaba? Lame tak dengar berita.. Rindu siot kat member-member lama.

Dr.Radzi : Waalaikumussalam….Alhamdulillah,ok je. Haha, aku pon rindu gak. Takde citer baru pon, biase-biase je. Lagipon tengah exam ni…

Mr.X : Ooohh…samela. Esok paper Epidemiology. Boring nye alahai…

Dr.Radzi : Haha, kitorang kat sini takde amik paper epidemiology secara khusus, dalam Public Health belaja benda tu. Jumaat ni paper Public Health. Banyak lagi tak baca ni. Huhu~

Mr.X : Ko tau tak kawan kita faridzul sakit?

Dr.Radzi : Ha?? Sakit??? Tak tau pon? Baru je bulan 8 aritu aku gi lepak UIA jumpe budak-budak sane. Dia dah jadi orang besar dah sekarang… Haha.

Mr.X : Baru lagi sakit tu. Takpelah, kita doa jelah yang terbaik. Err, die orang besar, ko tu, tak besar?

Dr.Radzi : Haha,besar apenye…. Takde besar mana pon.

Mr.X : Yeke ni? Aku tengok blog ko insof jerrhuhu. Aku tengok yang insof-insof ni aku tak bacela. Hahaha…..

Dr.Radzi : Ooh…haha, saje je tu tulis-tulis nak kongsi-kongsi

Mr.X : Pastu ko punye cite mesti ade dialog je, nape ek?

Dr.Radzi : Haha…ha,kalini betul soalan yang lawak. Haha, ntahla bro, “trademark” tulisan aku kot. (hambik ko, kalini aku buat skrip siap!=p ) Hahamungkin ini cara aku untuk mengajak orang menyelami apa yang aku rasa kot. Dialog-dialog yang aku gunakan pon adalah dialog-dialog yang biasa diguna, didengar.. Familiar. So senang sikit nak melekat di hati. Harap-harapnyala…. Yang tak berminat nak baca perkongsian-perkongsian macam ni tak payahla baca. Untuk yang berminat je… atleast bila dah membaca, ada dapat something. Kalau nak baca, biar yang memberi manfaat. So kita yang menulis kalau nak menulis, tulis yang bermanfaatla.=)

Mr.X : Ha, ko buat buku la bro!

Dr.Radzi : Haha, timekasih, banyak betul aku gelak sembang ngan ko ni. Hehe…

Advertisements
Published in: on November 6, 2008 at 6:06 am  Comments (11)  

The URI to TrackBack this entry is: https://drrazi.wordpress.com/2008/11/06/blog-berdialog/trackback/

RSS feed for comments on this post.

11 KomenTinggalkan komen

  1. setiap org ade care penulisan masing-masing..keep it up bro!

  2. Salam..anyway dialog y memberi kesan..ok je~

  3. ajie, sangat bagus blog ni… bla FREE?? nak bebekam dengan ko!!!!

  4. to missyana : timekasih, semoga kita semua mendapat manfaat.

    to mulabelajarhentimimpi : timekasih sudi menjenguk dan memberi komen. semoga benar komen saudara itu. (ke saudari? hehe,maaf kurang pasti.) hehe…

    to payid : boleh2,nanti tunggu aku balik malaysia naa?? eh,ckp penang ngan orang perak plak. hehe…

  5. Salam,

    mana-mana pun ok, asalkan masih dapat menyampaikan mesej yang sebenarnya. 🙂

  6. Owh aku mahu follow blog ini~aku “saudari”..:)

  7. Oh maaf~Saya! Dr percaya tak genetik ayah dan ibu boleh mempengaruhi tingkahlaku anak-anak?….

  8. to JuliaNa : terima kasih..=)

    to mulabelajarhentimimpi : Hehe, tak mengapa, dimaafkan.=) Percaya. Dan sememangnya genetik dari ayah ibu amat mempengaruhi peribadi seseorang anak (maksud saya, perangai si anak akan dipengaruhi oleh perangai kedua ibubapanya). Cuma mungkin perlu ada ‘tindakan’ atau ‘inisiatif’ dari ibu dan ayah itu sendiri supaya perangai kurang baiknya tidak diwarisi oleh anak-anaknya. Wallahu’alam…=)

  9. Oh saya kira itu faktor persekitaran dan faktor cara didikan bukanlah faktor genetik..tak mengapa..rupa2nya Dr kenal Ira..classmate ku itu~

  10. dah lama tak gi UIA

  11. We stumbled over here different website and thought I might check things out.
    I like what I see so i am just following you.
    Look forward to looking at your web page again.


Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: