CUBALAH PEDULI, CUBALAH!


“Apsal korang sebok-sebok ngan Palestine? Tempat aku senyap je, takde citer papepon. Korang ni aku tengok bersemangat dan membara citer pasal Palestine, kenapa?”

“HAMAS tu sape?”

http://palestinkini.info/modules.php?name=News&file=article&sid=782

“FATAH tu sape? Pemimpin yang mengikut telunjuk ISRAEL?” http://palestinkini.info/modules.php?name=News&file=article&sid=2029

“ZIONIS tu ape?”

http://palestinkini.info/modules.php?name=News&file=article&sid=2097

http://palestinkini.info/modules.php?name=News&file=article&sid=36

“Apa kene-mengena dengan pemimpin-pemimpin Arab?” http://palestinkini.info/modules.php?name=News&file=article&sid=2442

“Orang citer pasal tahun baru korang citer pasal Palestine. Ape yang penting sangat tu? Israel menyerang Palestin, banyak yang mati, so? Kesian memang kesian, tapi pastu nak buat apa?”

081227-abunimah-gaza


SEDARKAN DIRI DARI LAMUNAN! BANGKIT DAN AJAK MANUSIA UNTUK MENGAMBIL BERAT ISU INI! SEBARKAN! MANUSIA PERLU SEDAR DAN KENAL DENGAN ISU PENINDASAN DAN KEZALIMAN INI!!!

Galilah cerita di sebaliknya.

Telusurilah setiap maklumat tentangnya.

Dengarlah sejarah yang tertulis tentangnya.

Fikirlah sumbangan kita padanya.

Bacalah, sifat malas itu akan DITANYA olehNYA!!!!!

Advertisements
Published in: on Januari 1, 2009 at 5:53 pm  Comments (23)  

The URI to TrackBack this entry is: https://drrazi.wordpress.com/2009/01/01/cubalah-peduli-cubalah/trackback/

RSS feed for comments on this post.

23 KomenTinggalkan komen

  1. Ya mesti peduli..mesti ambil tahu!

  2. Aku masyarakat PEDULI…Salam Intifada!!!

  3. rase2 kalo fail lg laa paper math sem ni,g palestin laa…jd pengebom berani mati,har3…
    [asas ketenteraan ade daa sikit2…]

  4. orang yang tahu dan sedar akan peduli. insyaAllah akan disebarkan.

  5. Cakap pasal kat Unpad ni,DKM As Syifa’ ada ajak g program Palestin esok 2hb..Kian kata nak msg tapi sampai malam ni xda pon…

    Bagi yang ada kefahaman,ada pengalaman n ada info lebih, sebar2kan la..
    Bagi yang nak hidupkan balik boikot barang Zionis bolehlah melawat http://www.inminds.co.uk.
    Bak kata Ustaz Maszlee Malik, kalo benci sangat ngan Yahudi,pisang persimmon yang dijual di KL pun xkan kita beli.Untuk pengetahuan,pisang ni terdapat di Israel.Sampai ke Malaysia melalui proksi Yahudi di Asia Tenggara,Singapura…

    Wallahua’lam…

  6. semoga usaha ini diberkati
    insyaallah…..

  7. insyaAllah bagi yang dah tahu kene berusaha lebih keras untuk membuat org lain pun tahu and nak ambil tahu pasal isu ni 🙂

  8. assalamualaikum, bkn perlu,tp wajib ambil peduli. mereka adalah saudara kita, ibarat ibu,ayah kita sedang sakit,,boleh kita buat2 tk peduli?
    wallahua’lam.

    *minta izin,ana lama dah linkkan blog ni,maaf sbb baru bg tahu..syukran.

  9. salam…

    sy ambil peduli….tetap do’akan saudara seagamaku di sana

    kadang2 tue tak istiqomah lah pulak

    manusia kadang2 terlupa…

    trimas kerana mengingatkan 🙂

  10. doa ikhlas aku buat semua pejuang palestin!!! peduli tetap peduli namun peduli perlu di sertai dengan ikhlasnya hati dan bukan sekadar ambil hati!! Allahuakbar!!

  11. salam radzi

    bagus cara penyampaian radzi…

    memang berkesan!

    teruskan usaha menyedarkan umat islam.. memang kita dah jauh tersasar sekarang nih!

    datanglah visit belog akak… kalau suka mungkin kita boleh bersahabat….

  12. aiseh pak aji..kami tgh cuba membentuk msyrkt peduli di Jakarta..mudah2an ramai yg datang..

  13. pengetahuan asas segala2nya..
    kerinduan pd saudara2 palestin,kebencian pd musuh2 islam..
    sama2 mendoakan saudara2 di palestin,moga beroleh kemenangan atau kesyahidan oleh Allah..

  14. Yup, kita MESTI peduli. Tak paham kalau ada umat Islam yang x peduli…

    BENCI ISRAIL.

  15. Yup, kita MESTI peduli. Tak paham kalau ada umat Islam yang x peduli…

    BENCI ISRAIL.

    Lupa nak cakap, blog anda telah di’link’ ya! Sekian, time kasih.:D

  16. ya..tq sebab ziarah blog saya.more on personal tp insyaAllah penulisan yang baik-baik tu ada:)

    ..and..sebelum ni takde guna nickname apa pun:)

  17. aha…ada lg nk type..terlupa pula.blog ni sangat2 menarik.the blog that speaks by itself.itu yg boleh saya describe.teruskan usaha yg baik ni ya:)

    saya link kan blog ni and ada satu entry saya copy and edit sikit..xpe kan?:)

  18. Salam..cuma hendak maklumkan..palestinkini.info telah berpindah laman..menggunakan wordpress..

    http://palestinkini.info/?p=2815

    tak pandai nak letak link..begini pun boleh kan..

  19. salam sheikh..
    link2 yg diberikan tu tak menjadi la..
    mungkin boleh baiki.. =)

  20. Salam. Nice blog Dr!! hehe…oh, KISAS ya..sekali dengan Khairil? saya junior dia dekat Manipal, buat medic juga…

  21. Teman tengah dok kumpul tandantangan geng2x lain tengahari tadi. Korang pun bleh buat sama..

    Klik kat sini http://sahabatpalestine.blogspot.com/2009/01/sejuta-tandatangan.html

  22. bleh rembat borang tersebut kat sinie->http://ministerofmind.bravehost.com/sahabat_palestine/kempen_sejuta_tandatangan.doc.pdf

  23. Assalamualaikum pembaca dan para peng’komen’. maaf tak berkesempatan untuk membalas komen. dah sampai 22 komen ni maaflah kalau tak terbalas ye? maybe dapat balas pada beberapa orang je. yang lain tu, terima kasih, dan teruskanlah usaha anda. Allah melihat usaha kita!=)

    to haf : belajar elok-elok,pastu doa. dalam doa nk pass math tu doakanla palestin sekali…ek? hehe.

    to max : terima kasih link tu…

    to syahidah dan yaqzan : terima kasih sangat-sangat. bolehla promote kan link tu pada kawan-kawan lain jugak ye? saya menghadapi masalah mencari artikel-artikel tu semula. huhuhu…

    to fizi : teruskan usaha anda ye?

    to The Minister Of Mind : terima kasih. dah jumpa dah.=)

    to jawahir, duha, farhana88, nurTakwa88, far-east, puding caramel, khairulnizzam, sheikh ahmad fahmi, cabaikering, abqorian http, hud, eliana : terima kasih. TERUSKAN KEPEDULIAN KITA dengan memaksimumkan USAHA KE ARAHNYA, bukan hanya berkata-kata. semoga Allah memberi ganjaran pahala. amiiin…=)


Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: