Aduhai…


BISMILLAHIRRAHMANIRRAHIM….

Pertama kali semenjak dibeli, menunjukkan ‘perangai’ tak eloknya, merosakkan diri sendiri. Kita sedang bercakap tentang apa ni Dr.Radzi? Tentang LAPTOP. Huhu… Sedih kerana tidak berpeluang berada di depan computer menulis sesuatu untuk dibaca. Untuk teman dan keluarga, sahabat dan saudara, yang melawat dan menjenguk ke https://drrazi.wordpress.com ini. Mungkin lebih kepada keinginan diri sendiri yang menulis kemudian dibaca.

ccrush1

Surah Az-Zariyat 51:55.
Dan tetaplah MEMBERI PERINGATAN, kerana sesungguhnya peringatan itu BERMANFAAT bagi orang-orang YANG BERIMAN.

Surah Al-A’la 87 : 9-11
Oleh sebab itu BERIKANLAH PERINGATAN, kerana peringatan itu BERMANFAAT. Orang yang TAKUT (kepada Allah) akan MENDAPAT PENGAJARAN. Dan orang yang celaka (kafir) akan MENJAUHINYA.

Mungkin besar hikmah di sebalik kerosakan ini. –suruh focus exam kot. Huhu- Tapi InsyaAllah perkongsian di drrazi.wordpress tidak akan berhenti. Kerana menyahut seruan FIRMAN TUHAN untuk terus MEMBERI PERINGATAN, buat diri mahupun teman.

Wallahua’lam.

Advertisements
Published in: on Februari 12, 2009 at 1:11 pm  Comments (10)  

The URI to TrackBack this entry is: https://drrazi.wordpress.com/2009/02/12/aduhai/trackback/

RSS feed for comments on this post.

10 KomenTinggalkan komen

  1. laa laptop mu rosak ker…
    aish…
    sbr2…
    beli desktop jer razi…
    power skit..
    ooo sekang dah takmau turun ragbi ar…
    ish2…

  2. ujian Allah juga ni.sabarlah:)

  3. Salam~
    Sabar la ye..
    Sesungguhnya ALLAH bersama dgn org y sabar..
    InsyaALLAH..Amin~

    Btw,bl exam?

  4. patutlah lama menyepi..semoga laptop cepat sembuh ya!

  5. dah wat anamneses kat laptop tuh? maybe kekurangan kasih syg ke..ape ke..hehhe..pape pun smoga urusan dipermudahkan

  6. salam..amboi2, rmainya concern psl laptop kamu yg rosak..haahaha
    ke concern kt kamu?ooopps!!
    sabar2, maybe ada hikmahnya laptop tu wat hal..
    dia nk take a break kot..& ask u 2 focus on ur exam..
    gudluck 4 2mrow’s paper..

  7. spesen la kite ye..xpe2..hantar klinik..insyaAllah ok..xpon beli baru ke..hehe 🙂

    go go senior!

  8. xbaik mengeluh pak aji!


    —DR.RADZI says : terima kasih atas peringatan.=)

  9. sue mne satu kat ats nie??hehe…
    lme xziarah..sje menyebok..hehe..

  10. miss susi..anda maksudkan sy ke????


Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: